Pető Tamás

1964 - 2016

  • Lived 52 Age
  • Date of birth: 1964-04-11
  • Date of passing: 2016-09-07
  • Place of birth:
  • Place of passing:
  • Sex: Male
Fekszem egy álomszép réten s körülöttem táncolnak az angyalok... szaladnék feléd, sietnék hozzád,... de sajnos már nem tudok.
Mély fájdalommal tudatjuk,

hogy a szeretett Édesapám

Pető Tamás


2016. 09. 07.-én életének 53. évében távozott közülünk.

Utolsó útjára a budapesti Új Köztemetőben (1108 Bp., Kozma u. 8-10.) kísérhetik el mindazok, akik
részt vesznek a 2016. 10. 03.-án 11:00 órakor kezdődő temetésén.

Drága emléke szívünkben él!

Share your comments here. If you wish to share a memory, story, or picture, save it under Stories or upload to the Gallery.

Life Timeline

1964-04-11 - 1970-09-01

Születés és gyermekkora

Ötvenkét évvel ezelőtt, egy áprilisi napon született meg a kis Pető Tamás. Édesanyja (Pető Józsefné, született Demeter Anna, akit a barátok, család Panninak, Pancernek becézett) és édesapja (Pető József) legnagyobb örömére. Mindketten már idősebbek voltak, így isten ajándékának tekintették, hogy lett egy kisfiúk. A kis Tomika születése után majd egy évvel átköltöztek a Budapest XI. kerületében található Ménesi útra, a Gellért-hegy lábánál található téglaépítésű 12 lakásos társasházba. Óriási kert volt, tiszta volt a levegő; pont megfelelőnek találták a nagyszüleim a környezetet egy kisgyermek felneveléséhez. Egyetlen gyermek volt, de megkapott minden figyelmet és szeretett, amit csak adható. Nagy és összetartó családban nevelkedett. Mama sokszor vendégül látta nyaranta a keresztgyerekeket és a rokonság gyermekeit. Ilyenkor nagyon sokat játszottak együtt Tomikával, amit ő nagyon élvezett. Sokszor utaztak belföldön, rengetegszer nyaraltak a Balatonnál, jártak a Velencei-tónál, de Budapesten belül is sok és változatos programokat szerveztek a kisfiúnak; jártak Állatkertben, Vidám parkban és ezernyi más helyen, ahol egy gyermek jól érezte magát akkoriban. Nagyon szerette már kisfiúként az autókat, motorokat és eléggé szerette a rádiókat, tv készülékeket figyelni (később kiskamasz korától kezdve már bütykölte is őket).

1970-09-01 - 1981-06-24

Iskolás évek, ifjúkor

A kis Pető Tamás az iskolai tanulmányait, 1970. szeptember elsején kezdte a Budapest XI. kerületi Keveház utcai általános iskolában. Ezek után különféle okokból, kénytelenek voltak a szülei más általános iskolákba íratni gyermeküket. Járt a Szamuely Tibor Ének és Zenetagozatos általános Iskolában, Mérnök utcai Általános Iskolában is. Nem volt jó tanuló, de rossz sem, olyan közepes tanulmányi átlagot teljesített. Igazán szólva lett volna esze az iskolához, csak kissé hanyag módon ált az iskolához. Sportokban nem volt erős, nem volt tehetsége a labdához és a különféle sportokhoz. Inkább a műszaki dolgok foglalkoztatták. A szülei szerették volna, ha gimnáziumba menne tovább tanulni, de nem szeretett volna, meg ott már akkor is jól kellett teljesítenie egy erős iskolában, így 1978-tól a VIII. kerületi Ipari Szakmunkásképző Intézet Villanyszerelő tagozatára jelentkezett. Itt sem volt jó tanuló, de azért a közepes átlagot mindig sikerült elérnie. Ahogy azt a szavaiból kivettem, meg amiket család többi tagja elmesélt: ezt az iskolát nagyon szerette. Sok barátja lett, akikkel bejárták egész Budapestet (ennek egyébként a későbbiekben, főleg a legutolsó munkahelyén, a BKV Zrt- nél is nagy haszna volt;)), sokat kirándultak, koncertekre jártak- az akkor még létezett Budapest Ifjúsági Park - moziban is sokszor voltak, meg persze rengeteg házi buliban. 1981 júniusában végezte el a szakiskolát közepes átlaggal.

1981-06-25 - 2016-09-07

Szakmai gyakorlatok, Munkahelyi, Katonai szolgálat

1981 júniusában, már megkezdhette a szakmai gyakorlatát, Budapesten a Ganz műveknél. Ezen a munkahelyen egészen, 1982. májusáig dolgozott. Ezután Budapesti Édesipari vállalatnál foglalkoztatták, mint villanyszerő-karbantartó. A vállalatnál egészen a katonai szolgálat megkezdéséig dolgozott. Az akkoriban kötelező katonai szolgálatát, Szabadszálláson töltötte, ezerkilencszáz-nyolcvanöt február. huszonhéttől egészen ezerkilencszáznyolcvanhat augusztus. tizenötödikéig töltötte. A szolgálat után, még 8 hónapot dolgozott az Édesipari vállalatnál. Még ebben került a Budapesti Elektromos Művekhez, elektrikusi munkakörbe. ahol egészen’89 szeptemberéig dolgozott. részt vett a munkáltató által meghirdetett szakmai továbbképzésen ’88-ban, ahol jó eredményeket szerzett. Dolgozott ezek után a Masterfil Pamutfonó ipari vállalatnál illetve a Chinoinban is, mindkét helyen villanyszerelőként. 1992-ben Dunalakk festékgyárban dolgozott. 2000 őszén került a budaörsi postához, mint motoros kézbesítő, ezen a helyen egészen 2001 tavaszáig dolgozott, mikor is-az azóta már sajnos elhunyt -Antal György állást ajánlott neki a Budapesti Közlekedési Vállalatnál elektrikusi munkakörben( először nyilván segéd volt, mikor megtanult mindent, amit a rengeteg gépházról(és egyéb szakmai „fogásokat”), akkor lehetett elektrikus).Ez miatt nagyon hálás volt Tamás élete végéig, ahogy néha mondogatta is. Ezt a legutolsó munkahelyét szerette a legjobban, ide akart kerülni, ez volt az álma. Ha „morgott” is, ha valakivel épp konfliktusba keveredett vagy sokat kellett dolgozni, mégis csak szeretett bejárni. Rendesek voltak vele mindig is a kollégái, amikor csak tudtak segíttettek neki.

1988-12-01 - 2014-07-30

Házassága, Családi élet

Tamás 1988 végén ismerkedett meg egy aranyos lánnyal, Mártával. Szerelem volt első látásra, aminek hatására már 1989. május 20-án a-az az óta már megszűnt-Budai Gellért Házasságkötő teremben összekötötték az életüket. Az esküvői ünnepség a Feneketlen tó partján lévő Hemingwayról elnevezett étteremben volt. Később szűk családi körben folytatódott a mulatozás. Nászajándékként a pár megkapta a Gödön lévő telket egy tündérien piciny kisházzal. Egészen 1990 őszéig éltek itt,- már megszületett a legidősebb lányuk, Krisztina-mikor is, úgy döntöttek, hogy Budaörsön folytatják tovább. Még két gyermekük született: Brigitta és Andrea. Első időkben minden jó volt, sokszor csináltak együtt programot, jártak rendszeresen rokonokhoz, barátokhoz. Társasoztak, kirándultak. Sajnos a sok munka, más egyéb problémák miatt, kezdett minden elromlani Tamás családi életében. Ahogyan az lenni szokott, ha két különböző, két külön értékrendet képviselő ember köti össze az életét, egyre jobban megromlott a viszony a felek között, ami végül Márta elköltözéséhez vezetett 2008 nyarán. Tamás élete innen került lefelé menetbe. Nem a volt felesége miatt-akivel Tamás életének végéig hivatalosan házasok maradtak-, hanem sok más gond miatt, amik miatt mindig idegeskedett.Volt természetesen boldog napjai is. Mikor Budapestre költözött,oda ahova igazából vágyott, mikor megszületettek az unokái: Benedek-2013.10.27-én- és Olívia-2014.07.30-án.

2014-07-31 - 2016-09-07

Betegsége, Halála

Tamás élete a kis Olívia születése utána jobb lett. Igaz voltrengeteg gond a családjában, de sokan segítettek abban, hogy ezek a problémák hamarabb megoldódjanak. Segítettek-a már említett kollégák-barátok, a lánya, annak párja, az édesanyja. Derült égből villámcsapásként érte őt is, a közvetlen családtagjait is, mikor több hét „haszontalan2” orvosi vizsgálat után végre kiderült mi áll az állandó fáradtság, és fájdalom hátterében. A családja nem is hitte igazán el, hogy amikor végre kezd minden helyre jönni, újabb, súlyosan gonddal kell szembenézniük. Tamás egy percig nem vette komolyan a rákot. Még nevettet, viccelődött vele. Nem hitte el, hogy hamarosan meg fog halni ebben a pusztító betegségben.Később a halála előtti 2 hétben ijedt meg, amikor már szinte csak pihenni tudott, állandóan fájdalomcsillapítókat szedett, hogy enyhítsen a fájdalmain. Segítséget nem mindig fogadta el, hiába próbált neki bárki segíteni. Nem érdekelte semmi. Ami régen fel kelltette az figyelmét, akkorra már legyintett. Szeptember –ára már nagyon rossz állapotba került, nem bírt segítség nélkül mozogni, felkelni az ágyából. Házi orvosa kórházba utalta, ahol 3 óravárakozás-és hiába való vizsgálat után- befektették egy kórterembe. Tüdeje vizesedett, ami ráment a szívére. Ez okozta a halálát végül szeptember 7-én a kora reggeli órákban.

Memories, stories, thoughts

A story has not been added yet.

Add background music

Previously added background music

Republic- A csend beszél tovább - hivatalos klip.mp3

Edit label Delete