Laczay-Komódi Krisztina

1978 - 2016

  • Lived 38 Age
  • Date of birth: 1978-09-08
  • Date of passing: 2016-09-27
  • Place of birth: Magyarország, Somogy megye, Siófok
  • Place of passing: Magyarország, Pest megye, Törökbálint
  • Sex: Female
"Küzdöttél, de már nem lehet. Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." Kosztolányi Dezső
Laczay-Komódi Krisztina
 
Kriszti 1978. szeptember 8-án született Siófokon szülei első közös gyermekeként. Az élet iránti fogékonysága már csecsemőkorában megnyilvánult korai és igen erőteljes mozgékonysága révén. Gyermekkorát a szülei által teremtett harmonikus körülmények között töltötte, nagyobb testvéreivel együtt, boldog, szerető családban nevelkedett.

Iskolai tanulmányait Siófokon a Vak Bottyán János Általános Iskolában, majd a Perczel Mór Gimnáziumban végezte, ahol életre szóló barátságokat is kötött. Felkészültsége, szorgalma, közvetlensége, segítőkészsége iskolástársai szemében is pozitív színben tüntették fel. Az évek során a rendszeres mise-látogatások, az elsőáldozás és a bérmálás útján a vallással is egyre szorosabb kapcsolata alakult ki. Zene iránti fogékonysága és zenei műveltsége a fuvolázás művészetének elsajátításán és hosszú évek gyakorlásán keresztül bontakozott ki.

Érettségi után a szüleitől, szülővárosától való elszakadást nehezen élte meg, hétvégente mindig hazalátogatott. Az eleinte idegen nagyvárosban, Budapesten a Közgazdaságtudományi Egyetemen töltötte egyetemi éveit, és az új közegbe hamarosan beilleszkedve új ismeretségekre és barátokra tett szert. Számviteli szakirányú végzettségével lépett be a munka világába, ahol 9 aktív év alatt két munkahelyen kontrolleri illetve kontrolling menedzseri munkakörökben tevékenykedett. Kollégái precíz, megbízható munkatársnak ismerték meg, aki feladatait maximálisan igyekezett elvégezni.

2005. márciusában ismerkedett meg későbbi férjével, Zsoltival. Az együtt töltött idő, a megannyi program és közös élmények - állatkerti látogatások, síelés, belföldi utazások, külföldi nyaralások, mozilátogatások, közös szülinapozás - hatására kapcsolatuk elmélyült, egymásra hangolódásuk eredményeképpen szerető társra leltek egymásban. A 2007. májusi Barcelonában történt lánykérést követően 2008. július 12-én a Budapesti Szent István Bazilikában Isten szent színe előtt kötötték össze életüket sok most is jelenlévő rokon, barát, ismerős jelenléte mellett.

Kriszti feleségként mindenben támogatta férjét legyen szó munkáról, ügyintézésről, hobbyról vagy közös szabadidős tevékenységekről. Hamarosan aktív anyai szerepben is helyt kellett állnia, bő 4 év leforgása alatt 3 gyönyörű gyermeknek adott életet - Laura, Levente, Liliána. A kisgyermekek mellett adódó számos nehézség ellenére táplálta, gondozta, betegségek idején ápolta és mérhetetlen nagy anyai szeretetben nevelte gyermekeit. A gyerekeknek sok szép élményt szerzett, Laurát vitte babaúszásra, bábszínházba, később misére is, Lilit megtanította az első mondókákra, Levivel pedig még egy cirkuszi elefánt hátára is felült.

Szabadidejében szívesen vett részt mozi-, színház-, koncertlátogatásokon, életének utolsó éveire visszatalált a klasszikus zenéhez, a fuvolához, a rendszeres miselátogatásokhoz. Utolsó Karácsonyán csodaszép fuvola darabbal örvendeztette meg családját.  
  
Kriszti egy mindig mosolygós, életvidám, gyermeklelkű ember volt, aki mindig vágyott a megértésre, szeretetre, elismerésre. Segítőkészsége, önfeláldozása révén önmaga érdekeit gyakran a háttérbe szorította. Ugyanakkor egy rendkívül precíz, rendszerető, maximalista, kritikus ember volt, aki elmondta a véleményét és nem elégedett meg félmegoldásokkal.

Sajnos sok szenvedés után nagyon fiatalon a szörnyű betegség legyőzte testét, de a lelke tovább él, emlékét szívünkben őrizzük.

Gyászolják: Szerető férje, 3 kisgyermeke (Laura, Levente, Liliána), gondoskodó szülei, testvérei, rokonai, férje szülei és nagypapája, sógora és családja, siófoki és budapesti barátai, ismerősei, munkatársai
 
 

Share your comments here. If you wish to share a memory, story, or picture, save it under Stories or upload to the Gallery.

Life Timeline

1978-09-08 - 1985-08-31

Boldog gyermekkor

Kriszti Siófokon látta meg a napvilágot szülei első közös gyermekeként. Édesapja konyhafőnökként dolgozott sokáig egy balatonparti szállodában, Édesanyja könyvelő-bérszámfejtőként dolgozott. Kriszti nagyobb fiútestvérei (Sanyi és Karcsi) mellett boldog szerető családban nevelkedett a szülei által biztosított harmonikus körülmények közepette. A család Kriszti 2 éves kora előtt beköltözött abba a panellakásba, amely a boldog otthont jelentette számára tanulmányai végéig. Kriszti csecsemőként igen mozgékonynak bizonyult - igen hamar felállt és elindult, majd a fotelek között ugrált. Beszéde is hamar beindult, korai aranyköpéseit szülei ma is emlegetik, ovis korában pedig versek és mondókák sokaságával boldogította környezetét. Nem bizonyult gyerekkorában "jóevőnek", annak ellenére, hogy szülei mindenféle finomsággal próbálták megörvendeztetni. Játékai közül a babák sem kötötték le igazán, a könyveket és azok friss illatát szerette nagyon. Több óvodában is megfordult, de jobban szerette az otthoni környezetet.

1985-09-01 - 1997-08-31

Iskolai évek

Kriszti évvesztesként 7 évesen kezdte meg iskolai tanulmányait Siófokon a Vak Bottyán János Általános Iskolában, ahova 8 évet járt. Ezt követték a középiskolai évek a Perczel Mór Gimnáziumban, ahol Matematika tagozaton végzett. Felkészültsége, szorgalma, közvetlensége, segítőkészsége iskolástársai szemében is pozitív színben tüntették fel. Életre szóló barátságokat kötött, melyeket felnőttkorban is igyekezett tartani, ápolni. Nyaranta hosszú heteket, hónapokat töltött Zimányban szeretett Nagymamájánál, ahol unokatestvérével is sok időt együtt töltött. Az iskolás évek alatt a kialakuló rendszeres mise-látogatások mentén , majd az elsőáldozás és a bérmálás útján alakult ki szorosabb kapcsolata a vallással. Kisiskolás korától kezdve zeneiskolába is járt, és a zene iránti fogékonysága és zenei műveltsége a fuvolázás művészetének elsajátításán és hosszú-hosszú évek gyakorlásán keresztül bontakozott ki.

1997-09-01 - 2005-03-24

Egyetem és munka

Kriszti kitűnő érettségi után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre nyert felvételt. A szüleitől, szülővárosától való elszakadást nehezen élte meg, az eleinte idegen nagyvárosból hétvégente mindig hazalátogatott, a lehető legkorábbi vonattal érkezett és a legkésőbbi vonattal távozott, hogy legyen ideje a családi fészekben feltöltődni. Idővel aztán beilleszkedett az új közegbe, kezdte megismerni a várost, megjárt több kollégiumot és új ismeretségekre, barátokra tett szert. Az egyetemen is nagyon jó tanulmányi eredményekkel haladt előre, és az Arthur Andersen-nél könyvvizsgáló asszisztensként végzett 2 hónapos szakmai gyakorlata után Számvitel fő- és Marketing mellékszakirányon lediplomázott. A Carnex húsipari vállalatnál kezdett el Kontrollerként dolgozni, ahol kitartóan végezte a rábízott feladatokat eleinte sok túlóra és vidéki leutazások mellett. Magánéletbeli megpróbáltatások és albérletben eltöltött időszak után a Fehérvári úti saját lakás vásárlásával szülői segítséggel jelentős anyagi áldozatok árán saját lábára állt, és a siófoki gyökerek és rendszeres hazautazások mellett a főváros is kezdett otthonává válni.

2005-03-25 - 2008-07-11

Megismerkedés Zsoltival és programok sokasága

2005 márciusának végén a Macskafogó nevű szórakozóhelyen ismerte meg későbbi férjét, Zsoltit és a kezdeti bizonytalanságokon túljutva közös élménygyűjtő programok sokaságán keresztül egymást egyre jobban megismerve kapcsolatuk egyre jobban elmélyült és egymásra hangolódásuk eredményeképpen szerető társra leltek egymásban. Fokozódó mozilátogatások, koncert élmények, színházbérletek, múzeumi látogatások, éttermi vacsorák, borkóstolások, élményszerző közös utazások, kirándulások, visszatérő, rendszeressé váló külföldi nyaralások, kialakuló közös szokások és meghitt közös ünneplések jellemezték ezt az időszakot. Mindez az első közös barcelonai utazás alkalmával a Montjuic várban csodás városi panoráma mellett történt lánykérésben és Igen válaszban csúcsosodott ki. Az eljegyzést követő időszakban Kriszti munkahelyet váltott és a DHL Freight fuvarozó cégben vállalt Kontrolling menedzseri állást, melybe beletanulva egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb munkahelyi időszak következett az életében, kollégái pedig precíz, megbízható munkatársnak ismerték meg, aki feladatait maximálisan igyekezett elvégezni. A Petra utcai összeköltözéssel Zsoltival kapcsolatuk újabb szintet lépett, a közös otthon kialakítása és az együttélés megtapasztalása is összekovácsoló erővel bírt. A kapcsolatépítést tekintve ennél meghatározóbbnak már csak a két kontroller nagyon alapos és részletes hosszú hónapokon áthúzódó közös esküvőszervezése bizonyult.

2008-07-12 - 2010-06-28

Esküvő és kettesben töltött házasévek

A hosszas, alapos szervezés eredménye a kisebb buktatókon túllépve egyetlen olyan csodálatos nap elérése lett, mely mindkettőjük számára életük egyik legboldogabb napjaként örökké emlékezetes marad. 2008. július 12-én a Budapesti Szent István Bazilikában Isten szent színe előtt kötötték össze életüket, melyet a csodás városligeti fotózás, majd a Gerbeaud házban a polgári ceremónia és a lakodalom követett. Az esküvői prezentáció, a begyakorolt táncok, a lufieregetés, az impozáns helyszín és vacsora csak néhány kiragadott mozzanat, a zenekarnak és a jelenlévő vendégeknek is köszönhető nagyszerű hangulat kísérte végig az eseményt. Az esküvőt követően is aktív, de némileg nyugodtabb időszak következett. Kriszti feleségként mindenben támogatta férjét legyen szó munkáról, ügyintézésről, hobbyról vagy közös szabadidős tevékenységekről. Ekkor "költözött be" Vöri, aki azóta is a család házi kedvence, új családi autó került megvételre (melyet később Kriszti is sokat használt), sok belföldi utazás, újabb Barcelonai kiruccanás és sűrű közös ünneplések jellemezték ezt az időszakot, melyek közül talán Kriszti 30. szülinapi limuzinos utazással egybekötött meglepetésprogramja emelhető ki. Mindemellett a fiatal pár szeme előtt ekkor már a családbővítés szándéka lebegett és a tettek mezejére lépve a terhesség 9 hónapjának átélése és a szülői szerepre való felkészülés sok zökkenő és tennivaló mellett új élményekkel gazdagította a házastársak életét.

2010-06-29 - 2016-09-27

Gyorsan bővülő család

A terhesség utolsó hónapjainak megpróbáltatásai (terhességi cukorbetegség, szigorú diétázás) után 2010 június 29-én Kriszti gyönyörű szép kislányt hozott a világra. Traumaként élte meg, hogy végül nem hagyták természetes úton szülni, Loli (majd később a másik 2 gyerkőc is) császármetszéssel született. Ahogy első gyerek esetében lenni szokott, az emelkedett hangulat és sok szép pillanat közepette Loli felborította a pár addigi nyugodt életét és időbe tellett beleszokni a szülői szerepekbe. A kezdeti hasfájások, az alváshiány és a gyerek iránti felelősségérzet Krisztit is rendesen megviselte, kimerítette. Laura viszont szépen cseperedett, Kriszti rendületlenül vitte őt a parkba babakocsival sétálni, a parkban hintáztatta, otthon együtt másztak, játszottak, mondókáztak és több hónapon keresztül hordta őt babaúszásra is. Később az ovis beszoktatásában, az első bábszínházi, cirkuszi és mozis élményszerzésében is jelentős szerepet játszott, majd néhányszor kettesben mentek "Lányos napot" tartva vásárolgatni, sütizni. Loli viszont igen hamar kapott egy kisöcsit maga mellé, amely miatt az együtt töltött idő révén inkább Apukájához közelítette ekkortájt és a testvérféltékenység is igen erősen jelentkezett nála. Levi 2012. március 21-én született és kezdettől nagyon szoros kapcsolata volt az Édesanyjával, ha nem az ölében volt, akkor szó szerint a hátára mászott és Kriszti haláláig ő volt a legbiztosabb pont az életében. Kriszti is imádta és anyatigrisként óvta őt, még ha a dackorszak igen erőteljesen jelentkezett is nála - erős hisztijei, dühkitörései és magatartási problémái Kriszti idegeit is sokszor megviselték. A két kisgyermekkel való otthonmaradás amúgy is talán a legmegterhelőbb időszak volt számára. Levi Krisztinek köszönheti az elefántos K&H reklámplakátra való figyelemfelhívás révén ma is meglévő elefánt-imádatát, amelynek tetőzéseképp néhány hónappal halála előtt Édesanyja még egy cirkuszi elefánt hátára is felült vele. Krisztinek kulcsszerepe volt később a gyerkőcök bébitaxikkal, futóbiciklikkel, majd biciklikkel való ellátásában is. Balatoni strandolások, egy-egy téli szánkózás és Bobo-országbeli emlékezetes látogatás jellemezte még ezt az időszakot. A férjével való kettesben töltött programok száma és azok ideje a két kisgyermek mellett persze jelentősen megcsappant, az állandó rohanás és az "én idő" minimálisra csökkenése viselte meg talán leginkább Krisztit. 2014 szeptember 25-én született meg Liliána, aki csillagjegyéhez hűen (Mérleg) nyugodtságával tényleg némi egyensúlyt hozott a családba. Valószínűleg mindenki ilyen 3. gyermekről álmodik, akinek nincs igazán hasfájása, csendes (azóta már nagy hangja van), nyugodt, jól eszik, alszik (a dackorszakban inkább már csak az utóbbi jellemző rá) és sokat mosolyog. Harmadik gyerekként Lilire jutott babakorában relatíve a legkevesebb szülői figyelem, de a két nagyobb tesó ovis, bölcsis távolléte mellett Kriszti őt is sokat vitte sétálni, játszótérre, hintázni, vitte babaúszásra és nagyon sokat játszott, mondókázott vele, melynek eredményeit (gyors fejlődés, korai beszéd) sajnos már nem élhette meg. Betegségének kiderülte után a kezelések és sok testi-lelki szenvedés mellett is szinte végig (kórházba kerüléséig) példaértékűen ott volt a gyermekek mellett, hozta-vitte őket, édesanyaként maximálisan helytállt. Életének utolsó éveire visszatalált a klasszikus zenéhez, a fuvolához, a rendszeres miselátogatásokhoz. Utolsó Karácsonyán csodaszép fuvola darabbal örvendeztette meg családját. Az orvosi és alternatív kiútkeresések és sok lelki vívódás közepette a meditációk, imák és a klasszikus zene hoztak nyugalmat életébe. Az utolsó hetek kórházi kezeléseit követően sok testi-lelki szenvedés mellett is végig bízott a gyógyulásában, nagyon erős élni akarása ellenére azonban a szörnyű betegség 2016. szeptember 27-én sajnos legyőzte testét, de a lelke tovább él, emlékét szívünkben őrizzük.

Memories, stories, thoughts

Anyák napi megemlékezés

Shared by Zsolt Laczay 2019-05-05 22:46:23

Anyák napja alkalmából emlékezek most arra a csodálatos Édesanyára, akivel családot alapíthattam, aki három gyönyörű gyermekkel ajándékozott meg, aki végig gondoskodott a gyerekekről és Rólam, összefogta a családot, nagyon sok foglalkozott a gyerekekkel, játszott velük, ápolta őket, vigyázott rájuk, vitte őket játszótérre, sétálni, programokra és mindezek közepette hatalmas anyai szeretetben részesítette őket, mely végigkíséri mindhármuk életét. Ezalatt a néhány év alatt is édesanyaként nagyon erős hatát gyakorolt a gyerekek életére, melynek jeleit folyamatosan nyomon lehet rajtuk követni. Laura tekintetében, mosolyában sokszor visszaköszönnek édesanyja arcvonásai, de Kriszti hatása számos más területen is tetten érhető. A sok gyerekkori mondókázás, zenehallgatás érzékelhető zene iránti fogékonyságában, kicsiként bevonta sütemény-készítéskor, azóta egyre több mindenben segédkezik a konyhában. A sok játszóterezésből nála a hintázás, ami azóta is nagyon közkedvelt maradt, és kézügyességének, kézműveskedés iránti szeretetének alapjait is Kriszti rakta le a kisgyerekkori foglalkozásokkal. Levinél a sok játszóterezés mozgékonyságában, ügyességében, nagyon jó egyensúlyérzékében, robbanékonyságában öltött testet. Állatok iránti érdeklődésének, szeretetének gyökerei szintén Krisztihez vezethetőek vissza, ahogyan kiváló memóriájának, valamint építői ügyességének, precizitásának kibontakozásában is a korai játékok, foglalkozások révén döntő érdemei voltak. Lilinél pedig mostanság döbbenetes, ahogy a versek sokaságát megtanulja és elő tudja adni, amilyen aranyköpései vannak, amilyen választékosan beszél és amilyen szépen elő tud adni egy hosszú mesét is, hogy mennyit is számított élete első 1-2 évében az, hogy Kriszti milyen sokat is mondókázott vele. Az életük kezdeti szakaszában kapott anyai szeretet, figyelem, odafigyelés, foglalkozás ily módokon kezd egyre jobban visszaköszönni, és ezek a tényezők végig fogják kísérni életüket, egyes esetekben akár meghatározóak is lehetnek. Köszönöm Kriszti a gyerekek és a saját nevemben is, hogy szereteteddel, odaadásoddal, türelmeddel, önfeláldozásoddal óvtad, formáltad, építetted családunk világát és a gyerekeket külön-külön is felvértezve, anyai szeretetcsomagoddal ellátva elindítottad az Élet útján.

14 évvel megismerkedésünket követően

Shared by Zsolt Laczay 2019-03-26 23:49:15

14 évvel ezelőtt megismerkedésünk éjszakáján rám mosolygott a szerencse, és mint később kiderült, nemcsak a szerelemre, a Szerelmemre találtam rá, hanem a Társamra, a Páromra, akivel a legjobban hasonlítunk egymásra, akivel a legjobban megértjük egymást, aki mellettem áll és végigkísér, támogat az életem hátralévő részében. Legbelül éreztük, vágytunk rá és bíztunk benne a „Mi nem járunk” szlogen ellenére, hogy ez a megismerkedés életünk szempontjából meghatározó jelentőséggel bír majd. Megismerkedésünket, és a később megünnepelt évfordulókat számos mozzanat kísérte, melyből most 14-et válogattam ki évfordulóink számára is emlékezvén: 1. Első fotóalbum – Megismerkedésünk 2. évfordulójára készítettem a kapcsolatunk addigi főbb eseményeit fényképekkel és kommentekkel bemutató első ilyen albumot, melyből aztán még kapcsolatunk során további több mint 30-at alkottunk meg közösen, így az életünket végigkísérő szokás lett. 2. Joghurtos epertorta – A Vári cukrászdától rendelt joghurtos epertorta magával ragadott minket így hamar közös ünnepléseink velejárójává és szimbólumává vált. 3. Vörösrózsák – Kriszti kedvenc virágai az évfordulós megemlékezéseink szerves részévé váltak, az évfordulók számával együtt a virágszálak száma is emelkedett és a 10éves évfordulónkon 10szál rózsában csúcsosodott ki 4. Swarowski lóhere medálos nyaklánc – Az első ajándékba vett ékszer volt évfordulónkhoz kapcsolódóan, mely végigkísérte kapcsolatunk korai szakaszát, aztán a kieső kristályok miatt is később már háttérbeszorult 5. Catan telepesei kártyajáték –Évfordulóra vásárolt közkedvelt játék volt, melyben bár próbáltam sokszor trükközni, de mindig elvesztettem az éjszakába nyúló partikat. 6. Csillagpor dvd – Évfordulónkhoz kapcsolódó meseszerű fantasztikus film jó színészekkel, szereposztásokkal, mely mindkettőnk tetszését elnyerte és sokat röhögtünk rajta. 7. Aréna mozi – Megépülése után kedvenc mozis helyszínünkké vált, nagyon sokszor látogattuk, gyerekeket leadva sokszor ott találkoztunk, mozilátogatós szokásaink alakultak ott ki 8. Győri kirándulás – Első közös belföldi utazásunk volt kettesben, melyre kalandosan, horror időben érkeztünk meg, jórészt esernyős városnézéssel telt és a kezem is majd lefagyott, és a Győri Árkádba is sikerült véletlenül eljutnunk egy mozira 9. Margitszigeti séta – Megismerkedésünket követően, majd később évfordulókor is előfordult a szigeten tett kellemes hangulatú, rohanásoktól mentes romantikus szigeti séta sok beszélgetéssel 10. Esküvői próbaebéd – Az évfordulónk idejére esett, mikor többfogásos esküvői próbaebéden vehettünk részt a Gerbeaud éttermében 11. Babaholmi vásárlás – Volt olyan évfordulónk, mikor a bababoltok látogatásával, a babaholmik nézegetésével, vásárlásával telt az idő 12. Babauszi Lolival- Lolival nagy élmény volt a babauszis program, melyet mindketten megízleltünk 13. Levi születése – Levi születésének csodálatos élménye szintén a megismerkedési évfordulónk tájékára esett 14. A 3. baba bejelentése – Megismerkedési évfordulónk (Levi szülinapján) idejére esett a Lilivel való 3. terhesség bejelentésének időpontja is Újra és újra átélném Veled megismerkedésünk csodás, melegséggel és bizsergéssel teli pillanatait, melynek során életem legcsodálatosabb időszakának kapuján léphettem át Veled együtt.

Újabb Valentin nap

Shared by Zsolt Laczay 2019-02-15 14:11:19

Ismét eljött a Valentin nap, amelyet 11 éven keresztül valamilyen formában, hol jobban rákészülve ajándékok sorával vagy épp egész programdömping körítéssel, hol gasztronómiai élményeink gazdagításával, hol pedig csupán néhány szál vörösrózsával, gyerekek mellett némileg rohanásban, de mindig Együtt szeretetben, szerelemben, meghitt pillanatok közepette éltünk át. És ezek az érzéseket újra és újra fel tudom magamban eleveníteni, mert nagy hatással voltak rám és nagyon szerettem Veled kettesben átélni ezeket a napokat. Azóta is a Barcás ébresztőórára ébredek reggelente, a Tőled kapott Nicci plüssgyűjteményben a valentin kroki és béka ilyenkor kizöldellenek, az epres milka csoki ízét most is érzem a számban. Mikor a lakásodban járok, gyakran felderengenek előttem a Fehérvári úti szerelmi fészkünkben töltött Valentin hétvége és ajándékozás képsorai, mikor a hideg téli szél fújja az arcom, eszembe jut a Havashalom dombon tett téli fagyos sétánk. A téli wellness gondolatára számomra mindig az Aquaword kinti medencéjében szállingózó hóesés közepette történt fürdőzésünk lesz az etalon, a Dunaparton sétálva pedig mindig magam elé képzelem, ahogy esküvőszervező utunkról jövet a Gellértheggyel a háttérben fotózkodtunk. Az otthoni biliárdasztal pedig Valentin napi biliárd-játszmáinkról tudna regélni. Gazdag Valentin napi örökségünk tehát továbbél szívemben. Ha rápillantok a vörösrózsákra, a rengeteg pozitív közös élmény, a megélt várakozásokkal, izgalmakkal teli romantikus pillanatok, a Tőled kapott csodaszép ajándékok újra megelevelednek előttem és az irántam tanúsított szerelmed, szereteted, megértésed, támogatásod újra melegséggel tölti el szívemet.

A Szeretet Ünnepén

Shared by Zsolt Laczay 2018-12-29 00:53:13

11 karácsonyt ünnepelhettem együtt Krisztivel, ebből 8-szor házaspárként már a Szentestét is együtt töltöttük. A Szeretet ünnepére való hosszas felkészülés már igen korán elkezdődött – novemberi ajándékvásárlások gyerekeknek, rokonoknak, egymásnak, kinti karácsonyi égősorok kihelyezése mindkét oldalra, karácsony előtti nagytakarítás a lakásban, karácsony előtti nagybevásárlás, fenyőfa-vásárlás (ennek kapcsán egyszer még tv-ben is szerepeltünk). Az utolsó 1-2 nap aztán még jobban begyorsult, stresszes, veszekedésektől sem mentes, olykor már kapkodós időszak volt benti díszítésekkel, ajándékcsomagolásokkal, fa-állítással és –díszítéssel, és a középpontban lévő sütés-főzéssel, hogy minden időben elkészüljön. Aztán csak elkészült az utolsó pillanatra minden és Szentestére már a nyugalom, a harmónia, a szeretet, az öröm s a boldogság árasztotta el a házat – nagyszülőkkel együtti közös meghitt, szeretetteljes esti nagycsaládi ünneplés, a kisgyerekek rácsodálkozásában és ajándékbontási örömében való osztozás, ünnepi hangulat Kriszti fuvolázásával, karácsonyi dalok éneklésével, zenék hallgatásával, csodás, meghitt karácsonyi vacsora és önfeledt közös játék. Krisztinek az előkészületekben döntő érdemei voltak, egyre többet és többet vállalt magára, akár a dekorációk, akár a sütés-főzések terén, de az egyre intenzívebb felkészülés sok stresszel és fáradtsággal is együttjártak. Kriszti helyzetét mostanra kezdem én is egyre jobban átérezni és teljesítményét értékelni, hiszen a fent említett díszítési és egyéb előkészületi feladatokat átvéve ezek már az én vállamat nyomják, igyekszem, hogy minden időre minél tökéletesebben elkészüljön, még a sütés-főzések terén is egyre nagyobb részben próbálok helytállni és hozzájárulni a Szenteste teljességéhez. Aztán persze nagyon sok mindenben nem tudom Őt pótolni, kedves csilingelő, bátorító szavai már nem jutnak el fülünkbe, vigasztaló, együttérző, szeretetteljes ölelése már nem érintenek meg, az ajándékbontások örömében és izgalmaiban való osztozás, együttérzés, bátorítás és segítés már nem támogatnak meg, gyönyörű fuvolajátékát már csak felvételről csodálhatjuk, kedves mosolyát már nem élvezhetjük. De mégis, amíg ezek a Vele együtt töltött órák, élmények Velünk vannak, ápoljuk a közös hagyományokat, felelevenítjük meghitt pillanatainkat addig a Szeretete eljut hozzánk, átmelengeti szívünket és ezáltal hozzájárul az Ünnepünk harmóniájához…

Két esztendő elteltével

Shared by Zsolt Laczay 2018-09-26 21:08:45

Immáron 2 éve, hogy nem tudom megsimítani csodás orcádat, nem hallom csengő-bongó hangodat, nem érzem bőrödnek illatát és nem látom magam előtt ragyogó mosolyodat. Ugyanakkor, ha becsukom a szemem és Rád gondolok, a közös dolgainkra, emlékeinkre, élményeinkre, az intelmeidre akkor valamelyest fel tudom ezeket idézni és ilyenkor hihetetlen melegség és nyugalom árasztja el szívemet. Elmentél, de mégis velem maradsz, a sok közös élmény, az együtt töltött minőségi idő, a számtalan kedves mozzanat és a rengeteg szeretet révén tovább élsz bennem. Te maradtál a fő támaszom, aki nyugalmat, vidámságot és harmóniát hoz az életembe. Ott vagy a gyermekeinkben, a fényképeken, a videókon, a lakás tárgyaiban, a kerti virágokban, a rádióban hallott zenékben, az otthoni szokásainkban, a játszótéren, a kinti programjaikon, az ünnepeinken. Köszönöm, hogy az életed fontos része lehettem, köszönöm az együtt töltött varázslatos perceket, csodás élményeket, a sok kedvességet, törődést és szeretetet, amit felém tanúsítottál és mellyel feltöltötted szeretet-tankomat, melyre mindig fogok tudni támaszkodni.

40. szülinap

Shared by Zsolt Laczay 2018-09-07 21:58:41

Születésed 40.évfordulója alkalmából összegyűjtöttem 40 szülinapi emlékmorzsát a közösen átélt szülinapjainkból, melyek közt vannak helyszínek, programok, ajándékok, szokások, érzések – minden ami Rólunk szólt: 1. Mámoros séta – Budavári borfesztiválról lefelé tartva a vár oldalában Budapest esti fényei mellett 2. Limuzin – Feledhetetlen meglepetéses pezsgő-koccintós limuzinos utazás a Hősök terére és a Duna partra 3. Dunai hajó – Mindkét meglepetésbuli a hangulatos, megvilágított Dunaparton ért végett hajós vacsorával 4. Házibuli – 2008-ban közös szülinapi buli Petra utcában barátokkal 5. Lakodalom – 2007-ben Szilvi és Henrik esküvőjén voltunk a szülinapunk napján Kalocsán 6. Siófoki séta - 30 éves szülinapodon kellemes hosszú séta és fotózkodás Siófokon 7. Romantikus vacsorák – Az első ilyen 2005-ben a Love Cafe étteremben volt, de voltunk a Közgáz melletti görög étteremben vagy OK Italia-ban is később 8. Bosszús focimeccs - Utsó percben kapott góllal vesztes válogatott focimeccs a Puskás Stadionban a svédek ellen 2005-ben 9. Szülinapos színház-látogatások - 2009-ben Szép nyári nap musical az Operettszínházban, Tévedések vígjátéka 2013-ban Vígszínházban, a Fame Operettszínházban 2015-ben 10. Gellérthegyi kirándulás - 2011-ben némi nehézség árán felmászás a Gellért hegyre szép panorámás képek készítése mellett 11. Szülinapi mozizások – Szülinapunkkor megtekintett emlékezetes filmek Eredet (2010), Emlékek őre (2014), Mission impossible Titkos nemzet (2015) 12. Gokart - 2012-ben Általad szervezett meglepetés gokartverseny 13. Gyertyafényes nosztalgia vonatozás – 2012-es szülinapi ajándék volt 14. Kimozdulás- Loli születése után fellélegzés volt minden kettesben töltött kimozdulás, így a szülinapunkon moziba eljutás is (Eredet(2010)) 15. Családi és Gyerekprogramok – gyerekek mellett családi programok óbudai sziget csúszdás játszótér (2013), Sugár játszóház (2014) 16. Közös köszöntések – kezdettől együtt ünnepeltük szülinapunkat, 2007-től minden évben voltak Ottó utcai köszöntések és szüleid is mindig köszöntöttek 17. Joghurtos epertorta – éveken keresztül a közös ünnepléseink tortája lett 18. Koccintás – főleg kezdeti ünnepléseinkkor voltak Petra utcai illetve borfesztiváli koccintások 19. Meglepetés program – 30. szülinapjainkra mindketten titokban szervezett szülinapi programmal leptük meg a másikat 20. Dupla marcipán figura – Ottó utcai köszöntésekkor párban álltak az általában állatos marcipánfigurák a tortánkon 21. Családi fotók – a 2010-ben készült Lolcsis családi fotók voltak az elsők, később minden évben készültek közös családi képek a gyerekekkel 22. Málnaleves – Spoon hajón evett emlékezetes szülinapi vacsora 2012-ben 23. Babával a pocakban – 2014-ben nem sokkal Lili születése előtt ünnepeltünk szülinapunkat 24. Közös gyertyafújás, majd később tűzijáték (gyerekek mellett) – amióta tortával köszöntöttek minket ez a hagyomány megvolt 25. Váltott ajándékbontás – kezdettől kialakult szokásunk volt, hogy az egymástól kapott ajándékokat felváltva egyesével néztük át közösen 26. Ajándékokkal fotózkodás – korai szülinapi ünnepléseinkre volt jellemző a beállított, elhelyezett ajándékokkal közös pózolás 27. Fekete bőrszíj – 2005-ben első Tőled kapott szülinapi ajándékom 28. Barca ereklyék – Neked köszönhetem az alagsorban kiállított Barca-tárgyak 90%-át 29. Nicci plüss gyűjtemény – A hálószobai gyűjteményünk gyarapítása is a Te nevedhez és sokszor a szülinapunkhoz kapcsolódott 30. Ajándék parfüm – Általam preferált szülinapi ajándék volt többször, 2007-ben ilyen volt az egyik kedvenccé vált Versace Bright Crystal 31. Ajándék ékszerek – Ez is előfordult pár alkalommal, részemről volt Schmuck aranylánc és Swarowsky ékszerszett is 32. DVD gyűjtemény – Nagyra hízlalt gyűjteményünk gyarapodása nagyban szülinapunkhoz is kötődött 33. Milka epres szív – kezdetben kedvenc csokink volt, szülinapra is előfordult párszor 34. Malibu ananász – korai időszakban egyik kedvenc koktélod volt, otthon szülinapokon is koccintottunk vele 35. Törölköző - 2008-ban mindketten törölközőt (Krisztinás, Barcás) ajándékoztunk a másiknak 36. Sörnyitó – A 2008-ban kapott barcás sörnyitóval vicces képek készültek 37. Vörös rózsák – Kedvenc virágod állandó kelléke és dísze volt a szülinapi köszöntéseknek 38. Kórház – Utolsó közös szülinapunkat már nem tudtuk megünnepelni 39. Mp3 lejátszó – Az utolsó átadott szülinapi ajándékom számodra 40. Lélekpillangó – 2015-ben ajándékként átadott társasjáték, amely a gyerekek tetszését is elnyerte Már megismerkedésünk hajnalán kiderült az a különlegesség, hogy ugyanaz nap ünnepeljük a szülinapunkat. Talán tényleg nem a véletlen műve volt, hogy így egymásra találtunk. Akárhogyis, a közös szülinapunk is szimbolizálja, hogy Benned megtaláltam a társamat, aki boldoggá tett, akivel rengeteg szép élményt élhettem át együtt, aki megismerkedésünk óta a legfőbb támaszom és akit sosem fogok elfeledni, mindig a szívemben őrizlek majd. Rendkívül hálás lehetek, hogy megszülettél ebben a világban, megismerkedhettem Veled, Rádtaláltam, életutadon társadul fogadtál, szerettél és támogattál mindenben. Köszönöm Kriszti!

Add background music

Previously added background music

Flute and Piano LONG Relaxing Music Playlist.mp3

Edit label Delete