Laczay-Komódi Krisztina

1978 - 2016

  • Lived 38 Age
  • Date of birth: 1978-09-08
  • Date of passing: 2016-09-27
  • Place of birth: Magyarország, Somogy megye, Siófok
  • Place of passing: Magyarország, Pest megye, Törökbálint
  • Sex: Female
"Küzdöttél, de már nem lehet. Csend ölel át és szeretet. Csak az hal meg, kit felednek, Örökké él, kit igazán szeretnek." Kosztolányi Dezső
Laczay-Komódi Krisztina
 
Kriszti 1978. szeptember 8-án született Siófokon szülei első közös gyermekeként. Az élet iránti fogékonysága már csecsemőkorában megnyilvánult korai és igen erőteljes mozgékonysága révén. Gyermekkorát a szülei által teremtett harmonikus körülmények között töltötte, nagyobb testvéreivel együtt, boldog, szerető családban nevelkedett.

Iskolai tanulmányait Siófokon a Vak Bottyán János Általános Iskolában, majd a Perczel Mór Gimnáziumban végezte, ahol életre szóló barátságokat is kötött. Felkészültsége, szorgalma, közvetlensége, segítőkészsége iskolástársai szemében is pozitív színben tüntették fel. Az évek során a rendszeres mise-látogatások, az elsőáldozás és a bérmálás útján a vallással is egyre szorosabb kapcsolata alakult ki. Zene iránti fogékonysága és zenei műveltsége a fuvolázás művészetének elsajátításán és hosszú évek gyakorlásán keresztül bontakozott ki.

Érettségi után a szüleitől, szülővárosától való elszakadást nehezen élte meg, hétvégente mindig hazalátogatott. Az eleinte idegen nagyvárosban, Budapesten a Közgazdaságtudományi Egyetemen töltötte egyetemi éveit, és az új közegbe hamarosan beilleszkedve új ismeretségekre és barátokra tett szert. Számviteli szakirányú végzettségével lépett be a munka világába, ahol 9 aktív év alatt két munkahelyen kontrolleri illetve kontrolling menedzseri munkakörökben tevékenykedett. Kollégái precíz, megbízható munkatársnak ismerték meg, aki feladatait maximálisan igyekezett elvégezni.

2005. márciusában ismerkedett meg későbbi férjével, Zsoltival. Az együtt töltött idő, a megannyi program és közös élmények - állatkerti látogatások, síelés, belföldi utazások, külföldi nyaralások, mozilátogatások, közös szülinapozás - hatására kapcsolatuk elmélyült, egymásra hangolódásuk eredményeképpen szerető társra leltek egymásban. A 2007. májusi Barcelonában történt lánykérést követően 2008. július 12-én a Budapesti Szent István Bazilikában Isten szent színe előtt kötötték össze életüket sok most is jelenlévő rokon, barát, ismerős jelenléte mellett.

Kriszti feleségként mindenben támogatta férjét legyen szó munkáról, ügyintézésről, hobbyról vagy közös szabadidős tevékenységekről. Hamarosan aktív anyai szerepben is helyt kellett állnia, bő 4 év leforgása alatt 3 gyönyörű gyermeknek adott életet - Laura, Levente, Liliána. A kisgyermekek mellett adódó számos nehézség ellenére táplálta, gondozta, betegségek idején ápolta és mérhetetlen nagy anyai szeretetben nevelte gyermekeit. A gyerekeknek sok szép élményt szerzett, Laurát vitte babaúszásra, bábszínházba, később misére is, Lilit megtanította az első mondókákra, Levivel pedig még egy cirkuszi elefánt hátára is felült.

Szabadidejében szívesen vett részt mozi-, színház-, koncertlátogatásokon, életének utolsó éveire visszatalált a klasszikus zenéhez, a fuvolához, a rendszeres miselátogatásokhoz. Utolsó Karácsonyán csodaszép fuvola darabbal örvendeztette meg családját.  
  
Kriszti egy mindig mosolygós, életvidám, gyermeklelkű ember volt, aki mindig vágyott a megértésre, szeretetre, elismerésre. Segítőkészsége, önfeláldozása révén önmaga érdekeit gyakran a háttérbe szorította. Ugyanakkor egy rendkívül precíz, rendszerető, maximalista, kritikus ember volt, aki elmondta a véleményét és nem elégedett meg félmegoldásokkal.

Sajnos sok szenvedés után nagyon fiatalon a szörnyű betegség legyőzte testét, de a lelke tovább él, emlékét szívünkben őrizzük.

Gyászolják: Szerető férje, 3 kisgyermeke (Laura, Levente, Liliána), gondoskodó szülei, testvérei, rokonai, férje szülei és nagypapája, sógora és családja, siófoki és budapesti barátai, ismerősei, munkatársai
 
 

Share your comments here. If you wish to share a memory, story, or picture, save it under Stories or upload to the Gallery.

Life Timeline

1978-09-08 - 1985-08-31

Boldog gyermekkor

Kriszti Siófokon látta meg a napvilágot szülei első közös gyermekeként. Édesapja konyhafőnökként dolgozott sokáig egy balatonparti szállodában, Édesanyja könyvelő-bérszámfejtőként dolgozott. Kriszti nagyobb fiútestvérei (Sanyi és Karcsi) mellett boldog szerető családban nevelkedett a szülei által biztosított harmonikus körülmények közepette. A család Kriszti 2 éves kora előtt beköltözött abba a panellakásba, amely a boldog otthont jelentette számára tanulmányai végéig. Kriszti csecsemőként igen mozgékonynak bizonyult - igen hamar felállt és elindult, majd a fotelek között ugrált. Beszéde is hamar beindult, korai aranyköpéseit szülei ma is emlegetik, ovis korában pedig versek és mondókák sokaságával boldogította környezetét. Nem bizonyult gyerekkorában "jóevőnek", annak ellenére, hogy szülei mindenféle finomsággal próbálták megörvendeztetni. Játékai közül a babák sem kötötték le igazán, a könyveket és azok friss illatát szerette nagyon. Több óvodában is megfordult, de jobban szerette az otthoni környezetet.

1985-09-01 - 1997-08-31

Iskolai évek

Kriszti évvesztesként 7 évesen kezdte meg iskolai tanulmányait Siófokon a Vak Bottyán János Általános Iskolában, ahova 8 évet járt. Ezt követték a középiskolai évek a Perczel Mór Gimnáziumban, ahol Matematika tagozaton végzett. Felkészültsége, szorgalma, közvetlensége, segítőkészsége iskolástársai szemében is pozitív színben tüntették fel. Életre szóló barátságokat kötött, melyeket felnőttkorban is igyekezett tartani, ápolni. Nyaranta hosszú heteket, hónapokat töltött Zimányban szeretett Nagymamájánál, ahol unokatestvérével is sok időt együtt töltött. Az iskolás évek alatt a kialakuló rendszeres mise-látogatások mentén , majd az elsőáldozás és a bérmálás útján alakult ki szorosabb kapcsolata a vallással. Kisiskolás korától kezdve zeneiskolába is járt, és a zene iránti fogékonysága és zenei műveltsége a fuvolázás művészetének elsajátításán és hosszú-hosszú évek gyakorlásán keresztül bontakozott ki.

1997-09-01 - 2005-03-24

Egyetem és munka

Kriszti kitűnő érettségi után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre nyert felvételt. A szüleitől, szülővárosától való elszakadást nehezen élte meg, az eleinte idegen nagyvárosból hétvégente mindig hazalátogatott, a lehető legkorábbi vonattal érkezett és a legkésőbbi vonattal távozott, hogy legyen ideje a családi fészekben feltöltődni. Idővel aztán beilleszkedett az új közegbe, kezdte megismerni a várost, megjárt több kollégiumot és új ismeretségekre, barátokra tett szert. Az egyetemen is nagyon jó tanulmányi eredményekkel haladt előre, és az Arthur Andersen-nél könyvvizsgáló asszisztensként végzett 2 hónapos szakmai gyakorlata után Számvitel fő- és Marketing mellékszakirányon lediplomázott. A Carnex húsipari vállalatnál kezdett el Kontrollerként dolgozni, ahol kitartóan végezte a rábízott feladatokat eleinte sok túlóra és vidéki leutazások mellett. Magánéletbeli megpróbáltatások és albérletben eltöltött időszak után a Fehérvári úti saját lakás vásárlásával szülői segítséggel jelentős anyagi áldozatok árán saját lábára állt, és a siófoki gyökerek és rendszeres hazautazások mellett a főváros is kezdett otthonává válni.

2005-03-25 - 2008-07-11

Megismerkedés Zsoltival és programok sokasága

2005 márciusának végén a Macskafogó nevű szórakozóhelyen ismerte meg későbbi férjét, Zsoltit és a kezdeti bizonytalanságokon túljutva közös élménygyűjtő programok sokaságán keresztül egymást egyre jobban megismerve kapcsolatuk egyre jobban elmélyült és egymásra hangolódásuk eredményeképpen szerető társra leltek egymásban. Fokozódó mozilátogatások, koncert élmények, színházbérletek, múzeumi látogatások, éttermi vacsorák, borkóstolások, élményszerző közös utazások, kirándulások, visszatérő, rendszeressé váló külföldi nyaralások, kialakuló közös szokások és meghitt közös ünneplések jellemezték ezt az időszakot. Mindez az első közös barcelonai utazás alkalmával a Montjuic várban csodás városi panoráma mellett történt lánykérésben és Igen válaszban csúcsosodott ki. Az eljegyzést követő időszakban Kriszti munkahelyet váltott és a DHL Freight fuvarozó cégben vállalt Kontrolling menedzseri állást, melybe beletanulva egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb munkahelyi időszak következett az életében, kollégái pedig precíz, megbízható munkatársnak ismerték meg, aki feladatait maximálisan igyekezett elvégezni. A Petra utcai összeköltözéssel Zsoltival kapcsolatuk újabb szintet lépett, a közös otthon kialakítása és az együttélés megtapasztalása is összekovácsoló erővel bírt. A kapcsolatépítést tekintve ennél meghatározóbbnak már csak a két kontroller nagyon alapos és részletes hosszú hónapokon áthúzódó közös esküvőszervezése bizonyult.

2008-07-12 - 2010-06-28

Esküvő és kettesben töltött házasévek

A hosszas, alapos szervezés eredménye a kisebb buktatókon túllépve egyetlen olyan csodálatos nap elérése lett, mely mindkettőjük számára életük egyik legboldogabb napjaként örökké emlékezetes marad. 2008. július 12-én a Budapesti Szent István Bazilikában Isten szent színe előtt kötötték össze életüket, melyet a csodás városligeti fotózás, majd a Gerbeaud házban a polgári ceremónia és a lakodalom követett. Az esküvői prezentáció, a begyakorolt táncok, a lufieregetés, az impozáns helyszín és vacsora csak néhány kiragadott mozzanat, a zenekarnak és a jelenlévő vendégeknek is köszönhető nagyszerű hangulat kísérte végig az eseményt. Az esküvőt követően is aktív, de némileg nyugodtabb időszak következett. Kriszti feleségként mindenben támogatta férjét legyen szó munkáról, ügyintézésről, hobbyról vagy közös szabadidős tevékenységekről. Ekkor "költözött be" Vöri, aki azóta is a család házi kedvence, új családi autó került megvételre (melyet később Kriszti is sokat használt), sok belföldi utazás, újabb Barcelonai kiruccanás és sűrű közös ünneplések jellemezték ezt az időszakot, melyek közül talán Kriszti 30. szülinapi limuzinos utazással egybekötött meglepetésprogramja emelhető ki. Mindemellett a fiatal pár szeme előtt ekkor már a családbővítés szándéka lebegett és a tettek mezejére lépve a terhesség 9 hónapjának átélése és a szülői szerepre való felkészülés sok zökkenő és tennivaló mellett új élményekkel gazdagította a házastársak életét.

2010-06-29 - 2016-09-27

Gyorsan bővülő család

A terhesség utolsó hónapjainak megpróbáltatásai (terhességi cukorbetegség, szigorú diétázás) után 2010 június 29-én Kriszti gyönyörű szép kislányt hozott a világra. Traumaként élte meg, hogy végül nem hagyták természetes úton szülni, Loli (majd később a másik 2 gyerkőc is) császármetszéssel született. Ahogy első gyerek esetében lenni szokott, az emelkedett hangulat és sok szép pillanat közepette Loli felborította a pár addigi nyugodt életét és időbe tellett beleszokni a szülői szerepekbe. A kezdeti hasfájások, az alváshiány és a gyerek iránti felelősségérzet Krisztit is rendesen megviselte, kimerítette. Laura viszont szépen cseperedett, Kriszti rendületlenül vitte őt a parkba babakocsival sétálni, a parkban hintáztatta, otthon együtt másztak, játszottak, mondókáztak és több hónapon keresztül hordta őt babaúszásra is. Később az ovis beszoktatásában, az első bábszínházi, cirkuszi és mozis élményszerzésében is jelentős szerepet játszott, majd néhányszor kettesben mentek "Lányos napot" tartva vásárolgatni, sütizni. Loli viszont igen hamar kapott egy kisöcsit maga mellé, amely miatt az együtt töltött idő révén inkább Apukájához közelítette ekkortájt és a testvérféltékenység is igen erősen jelentkezett nála. Levi 2012. március 21-én született és kezdettől nagyon szoros kapcsolata volt az Édesanyjával, ha nem az ölében volt, akkor szó szerint a hátára mászott és Kriszti haláláig ő volt a legbiztosabb pont az életében. Kriszti is imádta és anyatigrisként óvta őt, még ha a dackorszak igen erőteljesen jelentkezett is nála - erős hisztijei, dühkitörései és magatartási problémái Kriszti idegeit is sokszor megviselték. A két kisgyermekkel való otthonmaradás amúgy is talán a legmegterhelőbb időszak volt számára. Levi Krisztinek köszönheti az elefántos K&H reklámplakátra való figyelemfelhívás révén ma is meglévő elefánt-imádatát, amelynek tetőzéseképp néhány hónappal halála előtt Édesanyja még egy cirkuszi elefánt hátára is felült vele. Krisztinek kulcsszerepe volt később a gyerkőcök bébitaxikkal, futóbiciklikkel, majd biciklikkel való ellátásában is. Balatoni strandolások, egy-egy téli szánkózás és Bobo-országbeli emlékezetes látogatás jellemezte még ezt az időszakot. A férjével való kettesben töltött programok száma és azok ideje a két kisgyermek mellett persze jelentősen megcsappant, az állandó rohanás és az "én idő" minimálisra csökkenése viselte meg talán leginkább Krisztit. 2014 szeptember 25-én született meg Liliána, aki csillagjegyéhez hűen (Mérleg) nyugodtságával tényleg némi egyensúlyt hozott a családba. Valószínűleg mindenki ilyen 3. gyermekről álmodik, akinek nincs igazán hasfájása, csendes (azóta már nagy hangja van), nyugodt, jól eszik, alszik (a dackorszakban inkább már csak az utóbbi jellemző rá) és sokat mosolyog. Harmadik gyerekként Lilire jutott babakorában relatíve a legkevesebb szülői figyelem, de a két nagyobb tesó ovis, bölcsis távolléte mellett Kriszti őt is sokat vitte sétálni, játszótérre, hintázni, vitte babaúszásra és nagyon sokat játszott, mondókázott vele, melynek eredményeit (gyors fejlődés, korai beszéd) sajnos már nem élhette meg. Betegségének kiderülte után a kezelések és sok testi-lelki szenvedés mellett is szinte végig (kórházba kerüléséig) példaértékűen ott volt a gyermekek mellett, hozta-vitte őket, édesanyaként maximálisan helytállt. Életének utolsó éveire visszatalált a klasszikus zenéhez, a fuvolához, a rendszeres miselátogatásokhoz. Utolsó Karácsonyán csodaszép fuvola darabbal örvendeztette meg családját. Az orvosi és alternatív kiútkeresések és sok lelki vívódás közepette a meditációk, imák és a klasszikus zene hoztak nyugalmat életébe. Az utolsó hetek kórházi kezeléseit követően sok testi-lelki szenvedés mellett is végig bízott a gyógyulásában, nagyon erős élni akarása ellenére azonban a szörnyű betegség 2016. szeptember 27-én sajnos legyőzte testét, de a lelke tovább él, emlékét szívünkben őrizzük.

Memories, stories, thoughts

Két esztendő elteltével

Shared by Zsolt Laczay 2018-09-26 21:08:45

Immáron 2 éve, hogy nem tudom megsimítani csodás orcádat, nem hallom csengő-bongó hangodat, nem érzem bőrödnek illatát és nem látom magam előtt ragyogó mosolyodat. Ugyanakkor, ha becsukom a szemem és Rád gondolok, a közös dolgainkra, emlékeinkre, élményeinkre, az intelmeidre akkor valamelyest fel tudom ezeket idézni és ilyenkor hihetetlen melegség és nyugalom árasztja el szívemet. Elmentél, de mégis velem maradsz, a sok közös élmény, az együtt töltött minőségi idő, a számtalan kedves mozzanat és a rengeteg szeretet révén tovább élsz bennem. Te maradtál a fő támaszom, aki nyugalmat, vidámságot és harmóniát hoz az életembe. Ott vagy a gyermekeinkben, a fényképeken, a videókon, a lakás tárgyaiban, a kerti virágokban, a rádióban hallott zenékben, az otthoni szokásainkban, a játszótéren, a kinti programjaikon, az ünnepeinken. Köszönöm, hogy az életed fontos része lehettem, köszönöm az együtt töltött varázslatos perceket, csodás élményeket, a sok kedvességet, törődést és szeretetet, amit felém tanúsítottál és mellyel feltöltötted szeretet-tankomat, melyre mindig fogok tudni támaszkodni.

40. szülinap

Shared by Zsolt Laczay 2018-09-07 21:58:41

Születésed 40.évfordulója alkalmából összegyűjtöttem 40 szülinapi emlékmorzsát a közösen átélt szülinapjainkból, melyek közt vannak helyszínek, programok, ajándékok, szokások, érzések – minden ami Rólunk szólt: 1. Mámoros séta – Budavári borfesztiválról lefelé tartva a vár oldalában Budapest esti fényei mellett 2. Limuzin – Feledhetetlen meglepetéses pezsgő-koccintós limuzinos utazás a Hősök terére és a Duna partra 3. Dunai hajó – Mindkét meglepetésbuli a hangulatos, megvilágított Dunaparton ért végett hajós vacsorával 4. Házibuli – 2008-ban közös szülinapi buli Petra utcában barátokkal 5. Lakodalom – 2007-ben Szilvi és Henrik esküvőjén voltunk a szülinapunk napján Kalocsán 6. Siófoki séta - 30 éves szülinapodon kellemes hosszú séta és fotózkodás Siófokon 7. Romantikus vacsorák – Az első ilyen 2005-ben a Love Cafe étteremben volt, de voltunk a Közgáz melletti görög étteremben vagy OK Italia-ban is később 8. Bosszús focimeccs - Utsó percben kapott góllal vesztes válogatott focimeccs a Puskás Stadionban a svédek ellen 2005-ben 9. Szülinapos színház-látogatások - 2009-ben Szép nyári nap musical az Operettszínházban, Tévedések vígjátéka 2013-ban Vígszínházban, a Fame Operettszínházban 2015-ben 10. Gellérthegyi kirándulás - 2011-ben némi nehézség árán felmászás a Gellért hegyre szép panorámás képek készítése mellett 11. Szülinapi mozizások – Szülinapunkkor megtekintett emlékezetes filmek Eredet (2010), Emlékek őre (2014), Mission impossible Titkos nemzet (2015) 12. Gokart - 2012-ben Általad szervezett meglepetés gokartverseny 13. Gyertyafényes nosztalgia vonatozás – 2012-es szülinapi ajándék volt 14. Kimozdulás- Loli születése után fellélegzés volt minden kettesben töltött kimozdulás, így a szülinapunkon moziba eljutás is (Eredet(2010)) 15. Családi és Gyerekprogramok – gyerekek mellett családi programok óbudai sziget csúszdás játszótér (2013), Sugár játszóház (2014) 16. Közös köszöntések – kezdettől együtt ünnepeltük szülinapunkat, 2007-től minden évben voltak Ottó utcai köszöntések és szüleid is mindig köszöntöttek 17. Joghurtos epertorta – éveken keresztül a közös ünnepléseink tortája lett 18. Koccintás – főleg kezdeti ünnepléseinkkor voltak Petra utcai illetve borfesztiváli koccintások 19. Meglepetés program – 30. szülinapjainkra mindketten titokban szervezett szülinapi programmal leptük meg a másikat 20. Dupla marcipán figura – Ottó utcai köszöntésekkor párban álltak az általában állatos marcipánfigurák a tortánkon 21. Családi fotók – a 2010-ben készült Lolcsis családi fotók voltak az elsők, később minden évben készültek közös családi képek a gyerekekkel 22. Málnaleves – Spoon hajón evett emlékezetes szülinapi vacsora 2012-ben 23. Babával a pocakban – 2014-ben nem sokkal Lili születése előtt ünnepeltünk szülinapunkat 24. Közös gyertyafújás, majd később tűzijáték (gyerekek mellett) – amióta tortával köszöntöttek minket ez a hagyomány megvolt 25. Váltott ajándékbontás – kezdettől kialakult szokásunk volt, hogy az egymástól kapott ajándékokat felváltva egyesével néztük át közösen 26. Ajándékokkal fotózkodás – korai szülinapi ünnepléseinkre volt jellemző a beállított, elhelyezett ajándékokkal közös pózolás 27. Fekete bőrszíj – 2005-ben első Tőled kapott szülinapi ajándékom 28. Barca ereklyék – Neked köszönhetem az alagsorban kiállított Barca-tárgyak 90%-át 29. Nicci plüss gyűjtemény – A hálószobai gyűjteményünk gyarapítása is a Te nevedhez és sokszor a szülinapunkhoz kapcsolódott 30. Ajándék parfüm – Általam preferált szülinapi ajándék volt többször, 2007-ben ilyen volt az egyik kedvenccé vált Versace Bright Crystal 31. Ajándék ékszerek – Ez is előfordult pár alkalommal, részemről volt Schmuck aranylánc és Swarowsky ékszerszett is 32. DVD gyűjtemény – Nagyra hízlalt gyűjteményünk gyarapodása nagyban szülinapunkhoz is kötődött 33. Milka epres szív – kezdetben kedvenc csokink volt, szülinapra is előfordult párszor 34. Malibu ananász – korai időszakban egyik kedvenc koktélod volt, otthon szülinapokon is koccintottunk vele 35. Törölköző - 2008-ban mindketten törölközőt (Krisztinás, Barcás) ajándékoztunk a másiknak 36. Sörnyitó – A 2008-ban kapott barcás sörnyitóval vicces képek készültek 37. Vörös rózsák – Kedvenc virágod állandó kelléke és dísze volt a szülinapi köszöntéseknek 38. Kórház – Utolsó közös szülinapunkat már nem tudtuk megünnepelni 39. Mp3 lejátszó – Az utolsó átadott szülinapi ajándékom számodra 40. Lélekpillangó – 2015-ben ajándékként átadott társasjáték, amely a gyerekek tetszését is elnyerte Már megismerkedésünk hajnalán kiderült az a különlegesség, hogy ugyanaz nap ünnepeljük a szülinapunkat. Talán tényleg nem a véletlen műve volt, hogy így egymásra találtunk. Akárhogyis, a közös szülinapunk is szimbolizálja, hogy Benned megtaláltam a társamat, aki boldoggá tett, akivel rengeteg szép élményt élhettem át együtt, aki megismerkedésünk óta a legfőbb támaszom és akit sosem fogok elfeledni, mindig a szívemben őrizlek majd. Rendkívül hálás lehetek, hogy megszülettél ebben a világban, megismerkedhettem Veled, Rádtaláltam, életutadon társadul fogadtál, szerettél és támogattál mindenben. Köszönöm Kriszti!

10. házassági évforduló

Shared by Zsolt Laczay 2018-07-12 19:45:33

Életünk legszebb napjának 10. évfordulójához érkeztünk és bár rózsalakodalmunkat sajnos már nem tudjuk úgy megünnepelni, ahogy szerettük volna, de amilyen szeretetben és amilyen tartalmasan 10 évvel ezelőtt megéltük ezt a napot, ahogy szerelmünk virága teljességében pompázott, ennek felelevenítése mindig melegséggel tölti el szívemet. 11 év telt el azóta, hogy belevetettük magunkat az esküvőszervezésbe. Felidézve ezt a költözésekkel, felújításokkal is nehezített közel 1 éves iszonyat intenzív időszakot azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy oly sok időt, energiát beletettünk ebbe a szervezésbe. Egyfelől az aprólékos kidolgozottság, precizitás, tervezettség kimondottan Ránk vallott már akkor is, másrészt mindez még jobban összecsiszolt minket, elősegítette az igazi mély, intenzív ráhangolódásunkat az esküvőre és a házas évekre és segített kivitelezni egy oly csodás nap történéseit, melyre mindig áhítattal fogunk emlékezni. Biztos, hogy részben ezeknek is köszönhető, hogy Életünk napján rengeteg katartikus boldogsághullám ért minket, melyekre nemcsak így 10 év elteltével, hanem akár 50 év elteltével is szívmelengető szeretettel fogok visszaemlékezni. Az első ilyen hullám a Bazilikában ért, mikor hátrafordulva megláttalak bevonulás közben, lélegzetelállító szépséged, kedvességed, mosolyod (nem véletlenül jegyezte meg az Atya is, hogy ő még biz ily szépet nem látott) érzékeltette velem, hogy ez lesz a mi Nagy Ünnep napunk és innentől végleg összekötjük az életünket. Az aznapi boldogság-indexemet aztán számos további örömteli pillanat élmény fokozta. Ahogy a Bazilika lépcsőjén fogadtuk a szeretteinktől a gratulációkat, majd elindultunk a Cadillac-kel fényképezkedni, végigsuhantunk az Andrássy úton, gyönyörű környezetben fotóztak minket a Ligetben és közben egymás szemébe néztünk és elmosolyodtunk. Ahogy a választott zenére bevonultunk a polgári szertartásra a hideg futkosott a hátamon, ahogy hivatalosan is házastársnak nyilvánítottak minket és kimondták a nevünket hihetetlen melegség öntötte el szívemet, majd felkonferálás után belibbentünk (tényleg szinte lebegtünk) az Átrium terembe, ahol felszolgálták nekünk a vacsorát. Rendkívül örömteli volt végignézni a nagy sikert arató megismerkedésünket bemutató, végtelen precízre kidolgozott prezentációnkat, majd nagy lelkesedéssel hiba nélkül végigtáncoltuk a sok-sok órán át begyakorolt nyitótáncunkat, meghajlásunk után tényleg hihetetlen boldogságot és felszabadultságot éreztem. A megkönnyebbült táncolásokat követően átélhettük az est leglátványosabb pontjaként a csodálatos lámpás lufipostát, varázslatos esküvői tortával leptek meg minket, melynek felszeletelését végül inkább átengedtük. A menyasszonyrablás megpróbáltatásait túlélve azért megkönnyebbültem, melyet a nagyon jó hangulatú menyasszonytánc és a varázslatos gyertyafénykeringő követett. Átöltözést követően aztán már tényleg jöhetett az önfeledt bulizás a barátokkal, körtánccal, vonatozással. A legnagyobb élményt persze azt jelentette, hogy mindezt Veled Együtt Közösen élhettük át. Persze voltak benne zökkenők, gigszerek – megcsúszás a fodrásznőnél, légkondi nélküli kocsi, Pesten tájékozatlan sofőr, közvetlen polgári ceremónia előtt közölt változtatási kérelem, ajándék átadási szervezetlenség és mizéria, de mindez így utólag hozzátartozott az egészhez, melyet együtt átélhettünk. Az esküvőnk adta emelkedett hangulat aztán még jó 1-2 hónapig kitartott köszönhetően olyan utóhatásoknak is, mint a nászajándékok, a fantasztikus nászút, a fényképalbumok rendezése, a csodás esküvői videók, a lufipostáról visszajött táviratok, a gratuláló és köszönőlevelek. A későbbi házassági évfordulóinkon igyekeztünk megadni a módját, hogy méltóképp megünnepelhessük eme csodás nap évfordulóját és ismét magukkal ragadjanak minket az átélt boldogság hullámai. A fényképek, videók, zenék felelevenítésére mindig szántunk időt és a vörösrózsák mellett ahogy tudtunk mindig ajándékokkal is kedveskedtünk egymásnak. A plüssök, dvd-k, barca-cuccok mellett volt néhány tényleg emlékezetes, mint a madárkás emléklap, az Egymásra hangolva könyv, a gravírozott esküvői kocka, a Gerbeaud bonbonok, a fülbevalók vagy a koncert- és színházjegyek. Az 1. évi Napboros borozgatással kísért Gerbeaud-s évfordulós vacsorát még jópár emlékezetes vacsora követte, melyek közt jártunk a Pomodoroban, a Bagolyvárban (kedvenc közös képem ebből az időből való), a Cafe Vian-ban, majd a Dunakorzó étteremben is. De olyan élmények is párosultak ehhez a naphoz, mint a Laurával való első levegőzések, az agárdi Edda koncert, mozizások avagy óriáskerekezés az Erzsébet téren. 5 éves évfordulónk viszont tényleg emlékezetesre sikerült a Visegrádi Wellness hétvégével, a nyári bobozással, a medencés élményekkel, a páros masszázzsal, a naplementés Dunakanyaros hajókázással, a palotajátékok forgatagával, avagy a Visegrádi vár megmászásával. Az esküvőnk, a többi mint 8 évnyi házasságunk oly sokat adott Nekem, melyeket ugyan új élményekkel már nehéz bővíteni, de a meglévő közös élményeink, legszebb pillanataink felelevenítése, újbóli átélése boldogsággal tölti el szívemet és emlékeztet arra, hogy Benned megtaláltam a társamat, Veled kötöttem össze az Életemet Isten szent színe előtt, Veled alapítottunk családot, melyet már Senki nem vehet el Tőlünk és melynek emlékét ápolni fogom, míg csak élek.

Anyák napja

Shared by Zsolt Laczay 2018-05-06 22:25:19

Sajnos ez a csodálatos ünnep az egyik legfájdalmasabb nappá vált az életünkben. Mégis úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben is meg kell emlékeznünk Krisztire, mint fantasztikus Édesanyára és köszönetet kell neki mondanom nagyon sok mindenért, amelyeket élő szóban annak idején nem hangsúlyoztam ki számára eléggé. 5 éven belül három babát hordott ki és szült meg a terhességek megannyi hosszú és nehézségekkel teli hónapjai után. Mindhárom szülésnél jelen lehettem még személyesebbé téve számomra, hogy 3 gyönyörű gyermekkel ajándékozott meg engem családapává, minket egyre bővülő családdá téve. Köszönettel tartozom, hogy a kezdeti nehéz időszakokban is szoptatások, hasfájások, éjszakai virrasztások mellett is gondoskodott Rólunk, végig összefogta a családot. Táplálta, gyógyította, kezelte, nevelte a gyerekeket, Őket mindvégig előtérbe helyezve, nagyon sokat játszott, foglalkozott velük számos nehéz, idegőrlő óra és helyzet közepette is. Világra hozta a gyerekeinket, és megadta Nekik Mindegyiküknek azt a szeretetcsomagot, amellyel elindította őket az Élet útján. Köszönöm Kriszti!

Megismerkedésünk 13. évfordulójára

Shared by Zsolt Laczay 2018-03-26 20:32:40

13 év telt azóta, hogy először megpillantottalak a Macskafogó táncterén, vidám és felszabadult voltál, magával ragadó mosolyod pedig már akkor elbűvölt. Az a pár együtt töltött óra, no meg néhány szerencsés mozzanat, melyeknek most már azt mondom így kellett történnie (visszajöttél hozzám táncolni, utánad ugrottam a villamosra is), örökre megváltoztatták és új tartalommal töltötték fel az életemet. Közös történetünk origóját életem legszebb 11,5 éve követte számtalan gyönyörű élménnyel, amelyeket Veled átélhettem. Irántam tanúsított szerelmedért, szeretetedért, megértésedért, támogatásodért nem lehetek elég hálás. Megismerkedésünkre mindig emlékezni fogok és mindig úgy fogok rá visszagondolni, mint életem legszebb és legmeghatározóbb időszakának a kiindulópontjára, mikor megtaláltam a Társamat. Köszönöm Kriszti!

Valentin nap

Shared by Zsolt Laczay 2018-02-17 20:51:31

A Valentin napot kezdettől fogva felvettük az ünneplendő közös ünnepeink sorába, összetartozásunk szimbólumaként tekintettünk rá és ennek apropóján kezdetben többször készültünk rá, megajándékoztuk egymást, programokat szerveztünk , szabadságot is kivéve akár hosszú hétvégéket is szenteltünk ennek. Szinte minden évben, még a gyerekek mellett is elmentünk vacsorázni vagy ebédelni, különleges, egzotikus hangulatú éttermekbe is eljutottunk. A Love cafe étterembe egy év alatt 4-szer is ellátogattunk (aztán később bezárt), a Dzsungel Cafe-ba degeszre ettük magunkat, a Tortugában az eperleves és a lábunknál mászkáló teknősök nyűgöztek le, a Leroy Cafe finom kajáival, limonádéjával pedig a későbbiekben vált egyik törzshelyünkké. A kezdetekben a kettesben töltött hosszú Valentin hétvégéket intenzíven megtöltöttük programokkal is. Jártunk kettesben majd később gyerekekkel együtt is Tropicariumban ezidőtájt, voltunk Van Gogh kiállításon, a korai időszakban többször Planetáriumi előadáson, wellness napot tartottunk kinti hóesés mellett az Aquawordben, jártunk cirkuszi gálaműsoron illetve voltunk koncerteken is. Továbbá persze számos moziélményünk is társult ehhez az időszakhoz. A terhességek mellett, a gyerekek megszületése után a programok száma ugyan igencsak megritkult, az ajándékozásokat is szép lassan elhagytuk a végére, de a megemlékezésre, egy-egy vacsorára mindig sort kerítettünk, még ha ezek némely esetben kissé rohanósra is sikerültek a gyerekek miatt. A vörösrózsákat idén is megvettem, és noha nem tudom őket Neked személyesen átadni, az emlékpolcod mellett virágoznak és emlékeztetnek a megannyi közös élményre, a megélt várakozásokkal teli romantikus pillanatokra, az ajándékozások izgalmaira és örömére, az összetartozásunkra…

Add background music

Previously added background music

Flute and Piano LONG Relaxing Music Playlist.mp3

Edit label Delete